Sponsored Links

Sponsored Links

LA Noire Now Working with Patch on PS3 Custom Firmware


Sponsored Links
174w ago - Similar to Brink for PS3, LA Noire now has a retail update patch v1.01 built with Sony's 3.5 SDK that allows users to run the PlayStation 3 game on PS3 Custom Firmware including Kmeaw and Rebug CFW via MultiMAN.

Download: [Register or Login to view links] / [Register or Login to view links] (Mirror) / [Register or Login to view links] (Mirror #2) / [Register or Login to view links] (Mirror #3) / [Register or Login to view links] (Mirror #4) / [Register or Login to view links] (Mirror #5) / [Register or Login to view links] by zhuge

Finally, some notes on getting the title to run on PS3 Custom Firmware are below, as follows:

The patch was designed for the EUR version of the game. Use the param.sfo to change the USA version before installing the patch.

How to:

  • Change the PARAM.sfo of LA Noire to BLES00933 instead of that orginal BLUS.
  • Change the PARAM.sfo of LA Noire required fw to 3.55 (or let MM do it).
  • Save the file.
  • Overwrite the original param.sfo with the one provided.
  • Install the pkg update patch.
  • Run LA Noire on multiman! Then play the game.
  • Tested on 3.55 Kmeaw's from internal, the game can be started discless.

Note: If your PS3 controller isn't working after you get to play, exit game and run it without sel+x on multiman. Select+x is only needed for it to install. Now your controller should work.




Stay tuned for more PS3 Hacks and PS3 CFW news, follow us on Twitter and be sure to drop by the PS3 Hacks and PS3 Custom Firmware Forums for the latest PlayStation 3 scene updates and homebrew releases!

Comments 125 Comments - Go to Forum Thread »

• Please Register at PS3News.com or Login to make comments on Site News articles. Thanks!

Sayargh's Avatar
#85 - Sayargh - 173w ago
Quote Originally Posted by myc View Post
ok.. changed it with the PKG tool !! BUT.. when I launch it with MM.. it doesn't bring me back to the PS3 screen... all I get is a black screen and a freeze... any idea ??

and I installed the patch of course as well.. just doesn't bring me back to the ps3 screen.. any help please ?

need more info, which cfw are you using?

libizz's Avatar
#84 - libizz - 173w ago
Quote Originally Posted by chr15m View Post
which bit? the changing of PARAM (ps3sfoedit) Or using filezilla and blackbox 1.0b?
Ok, think I get it now when you mentioned ps3sfoedit. I just didn't practically have any idea what you were talking about but now when I downloaded the program and saw it, I think I understand. You're just supposed to load the param, go to advanced settings and change the values from there right?

However, I'm still a bit confused about the part where you need to press triangle in Multiman since I get prompted to exit to XMB if I do so. Do I need the newer version of Multiman? I sure hope not, because last time when I tried to install it my system crashed.

btw: Wouldn't it just be easier to install the US patch to begin with, so the only thing you would have to do is to install it and let Multiman do it's magic?

myc's Avatar
#83 - myc - 173w ago
ok.. changed it with the PKG tool !! BUT.. when I launch it with MM.. it doesn't bring me back to the PS3 screen... all I get is a black screen and a freeze... any idea ??

and I installed the patch of course as well.. just doesn't bring me back to the ps3 screen.. any help please ?

Sayargh's Avatar
#82 - Sayargh - 173w ago
You need to do more than just rename, you need to edit the param.sfo in the PS3_GAME folder so that it also says that it is BLES00933 - and also install the patch via .pkg file.

Game works perfectly for me on Kmeaw cfw with Gaia manager. I think that has something to do with having a 7800 rpm hard drive attached outside the ps3 - because other people complain about things not loading, which sounds like an issue with red dead redemption I had with the default ps3 hard drive. It was loading, the hard drive just couldn't keep up with the game.

myc's Avatar
#81 - myc - 173w ago
ok.. I think my problem is, that multiman is reading still the old original BLUS. I renamed it via FTP on my internal HD to BLES00933 but in multiman it shows up still with the old BLUS..

Any idea what to do to make it change ?

THANK YOU !!

Sponsored Links

Sponsored Links
Sponsored Links

Sponsored Links







Advertising - Affiliates - Contact Us - PS3 Downloads - Privacy Statement - Site Rules - Top - © 2014 PlayStation 3 News