Sponsored Links

Sponsored Links

Results 1 to 7 of 7



  1. #1
    Contributor ThetaSigma's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    11
    Sponsored Links

    [Answered] PS3 turns on then off, NAND brick?

    Sponsored Links
    I was trying to install a custom firmware quite a while ago. The guide told me to go into recovery mode to install the firmware. I did not differentiate between recovery and service mode, and ended up getting a RSOD. I can't remember what I did but I got back to service mode. I thought that it was all too hard so I tried to downgrade back to 3.41 (I was on 3.55 at the time).

    The USB just stopped doing anything, and I waited for ages so I just switched it off at the back. On the usb it said something about a manufacturing update error. Now whenever I turn on the PS3 it stays on for about 15 seconds and turns straight off again. No YLOD or flashing red light, just turns straight off as it usually would. Screen flickers, but no audio or video output on provided cables.

    I CANNOT GET INTO RECOVERY MODE, SO DO NOT SAY THAT I SHOULD TRY AGAIN. It is a CECHG UK model BC 60gb Ps3. I have wiped the hard drive and it has not changed a thing.
    Best Answer - Posted by zetski210:

    I had a similar problem on one of mine. Try a USB drive with only the Lv2diag.self (file 2) on the root. This should "kick" it out of factory/brick mode and allow you to get to the recovery mode.

  2. #2
    Senior Member oVERSoLDiER's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,628
    Sponsored Links
    Sponsored Links
    I had the same issue months ago with my CECHC PAL model. The only thing that helped me out, was my PS3UsbJailbreak Downgrader, which allows me to upgrade/downgrade to an 3.41 official Sony Firmware. You should try it with an stock 3.41 and modified Firmware. I think there is a good chance to recover your PS3 back to life.

  3. #3
    Senior Member cfwprophet's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1,815
    Sponsored Links
    Sponsored Links
    I don't think that it is a NAND brick. Just try to reinstall OFW with service mode or downgrader usb dongle as oVERSoLDiER has mentioned it.

  4. #4
    Member zetski210's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    43
    I had a similar problem on one of mine. Try a USB drive with only the Lv2diag.self (file 2) on the root. This should "kick" it out of factory/brick mode and allow you to get to the recovery mode.

  5. #5
    Senior Member niwakun's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    530
    sounds like PSU problem for me.

  6. #6
    Senior Member mushy409's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    329
    Try Zetski's method - this should work. If not you're looking at a low-level brick (corrupt firmware)

    This might be recoverable, but you need external programming hardware for this. Send me a PM and I'll try and help you out...

  7. #7
    Contributor ThetaSigma's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    11
    If Zetski's method does not work, I will try oversoldier's. Thanks for the responses guys.

    Also, what I used to enter service mode before was the psgroove port to my ipod touch 1g. Is that able to be used for a downgrade/upgrade?

    Oh, and also, it is a CECHC not a CECHG /facepalm

    Hmmm okay I tried using LVdiag file 2 in the far right port and it did as usual, and Recovery mode still does not work. I've noticed that the screen does flicker after the double beeps in the recovery mode process.
    Last edited by ThetaSigma; 10-11-2011 at 05:08 AM Reason: Automerged Doublepost

 

Sponsored Links
Advertising - Affiliates - Contact Us - PS3 Downloads - Privacy Statement - Site Rules - Top - © 2014 PlayStation 3 News